lunes, 25 de abril de 2011

Aprenem més coses

Hem pensat que una bona manera de fer crèixer Cal Mosquit, també és pujant aquí totes les coses que fem i que el nostre cap remena dia a dia.

Com per exemple ahir, miravem el llimoner de casa, que te una plaga anomenada Aranya vermella.
Primer vam anar a un jarden, a comprar unes quantes plantes per casa, ja tenim les aromàtiques a punt, per ajudar-nos a combatre els mosquits! Li vam preguntar a la noia i ens va donar un producte químic, molt efectiu, però molt nociu també.

Així que mirant per internet vam veure la possibilitat de fer sabó artesanal i dissoldre aquest en aigua per aplicar-ho el llimoner. Dit i fet... aquestes coses no és poden pensar massa!

A continuació us mostrem com ho hem fet:
Necessitem: 1 litre d'aigua, 1 litre d'oli (vell o nou), 200 gr de sosa caustica.

1. Posem a bullir aigua fins que arribi a 40 graus (nosaltres tenim un termometre d'aigua per saber com tenim l'aigua, però sino tampoc cal desesperar)

2. Apliquem la sosa, hem d'anar amb molt de compte!!!! La sosa és corrosiva, i per tant ens pot fer mal. Quan l'apliquem hem de tenir en compte que per què el procés vagi bé s'ha de produïr una ebullició de manera natural. Un cop ha succeït això, hi tirem poc a poc l'oli. I a remenar s'ha dit!











3. Hem remenat sempre cap el mateix sentit, esperant que tingui una textura espesa... és complicat determinar cuanta estona ha d'estar així, nosaltres vam calcular uns 15/20 minuts.

4. Un cop passat aquest temps, s'aboca a un recipient, en el nostre cas, a fi de provar com és comportaba cada barreja de sabó, hem fet 3 pots, amb 3 temps de remenat, el millor el que més estona ha estat sent batut!

Aquí teniu la recepta per fer-lo:









5. Ho deixem reposar, però caldrà estar atents, si el procés ha anat bé, segurament veurem com de manera natural la barreja expulsa cap a la superfície oli, que podem treure amb una cullera.










6. Han de passar unes hores abans de començar el que és millor, veure el resultat! Quan volgeu treure el sabó, poseu-lo en un drap, així començarà el procés de cura! Diuen que calen uns dies... Ja us ho explicarem!









7. El podeu tallar, com veieu el fet de tenir més o menys estona el sabó en el procès del remenat, ha fet que quedessin textures molt diferents.











Nosaltres ja l'hem utilitzat per fer una rentadora, i ha quedat genial! :) i també és clar per ajudar el nostre llimoner a que deixi de tenir l'aranya vermella!

No hay comentarios: