sábado, 23 de enero de 2010

Novetats a l'hort!

Durant l'hivern sembla que l'hort quedi parcialment paralitzat, i en alguns casos els pagesos preparen bé la terra per fer una bona sembrada de patates i tant bon punt estiguin fer la plantada d'estiu.
A Cal Mosquit, no parem d'intentar aprendre i provem tot allò que llegim, ens expliquen... i és per això que el nostre hort està millor que mai... amb un 70% d'explotació de la terra, i ara amb el fred que fa, això és molt! Us hem preparat un recull de fotos, per què veieu com està tot plegat, i explicar-vos que anem fent per millorar el treball amb la terra!

Aquest tros l'estem preparant per què ben aviat el calendari llunar ens indicara que és el moment de plantar les patates. Enguany volem provar de seguir les indicacions d'aquest calendari. Així doncs intentem que la terra estigui a punt pel febrer! Aquesta encara resta d'abonar-la!



Aquest és un invent de l'hort d'aquest any... és "borraja" una planta que de vegades és barreja a l'amanida! Enguany hem volgut provar-la a veure com creixia i és mantenia en ple hivern, per què ara les gelades són perilloses! De moment està creixent, i hem d'esbrinar quina és la mida idonea per fer un transplant o menjar-la!!!


Ara també busquem temps per mesurar el ph de la terra. Cada hortalitza te un ph on és sent més còmode tot i que val a dir que la majoria ronden el 7ph. Ara quan preparem la terra, mirem com és troba i la mimem una mica més!



Aquesta és la part d'abaix de l'hort! També l'estem posant a punt per plantar-hi patates. La terra d'aquesta zona és molt més arenosa, i costa menys de treballar per què no està tant dura, però... és plena d'arrels (aquesta terra fa molt temps que no és treballa).



Hem fet un "semillero" a l'hort, per tal de començar a plantar-hi aquelles plantes que volem tenir, de llavor ecològica, i diferents espècies... hem començat a provar a veure que passa. Val a dir que aquesta terra, l'hem extret de sota de les fulles que ara ja es podreixen de la tardor, i són plenes de humus, una substància idonea per millorar el creixement de les llavors!

Les col-i-flors van creixent, i ens demostren la seva resistència el fred cada dia! I les escalores també s'estan fent grans, ens las va regalar un veí!

Aquestes són les bledes que vam plantar a les Jornades de Consum Responsable que va organitzar l'Ateneu Abril. Encara han de fer l'estirament més important, però sembla que s'han arrelat prou bé a la terra, tot i que les vam plantar molt de pressa, per què la pluja començava a fer-se present!



Aquestes són les espinaques, plantades de planter i en comptes de tradicionalment, les hem posat en forma de bancal. Volíem veure quins resultats ens podien donar, i sobretot com és fan de grans! No n'haviem tingut mai d'espinaques a l'hort!


Aquestes són les cebes, la veritat és que no hem tingut massa sort amb elles! Sempre que n'hem plantat o bé han trigat molt en fer-se, o han acabat sent ceba tendre. Esperem que aquest any, i malgrat el temps que fa, tinguem ceba seca!

Aquests són els alls! Hi ha dues maneres de plantar alls... de grill en grill...i llavors és creen caps d'alls... o bé com veurem abaix!

Aquests són els caps d'alls plantats tots junts, que ens donaran uns alls tendre mooooooolt bons!!!! Estem esperant a que creixin per fer una bona truita!

Aquestes són les faves, que enguany no acabem de comprendre que els hi està passant. D'una banda van molt lentes en el seu creixement, i d'altra banda no en surten tantes. Possiblement tingui a veure que aquest any les hem plantat directament a la terra, i potser no ho hem fet del tot bé.

Els pèsols, van creixent i ens van enredant a tot el que troben el seu pas!!!! Aquest any hem provat de posar-hi a part de branques, aquesta tela taronja, per facilitar que s'aguantin quan comencin a fer flor i a créixer els pèsols.

Les cols estan precioses! Gràcies a les closques d'ou els caragols no s'han apropat, i gràcies a la palla que hem posat, hem aconseguit que les gelades no les fessin malbé!


I aquí estan els porros, que són el producte estrella de Cal Mosquit, d'aquesta temporada. Mai n'haviem tingut, i enguany n'hem plantat un munt! els resultats encara s'estan fent esperar, però estan molt bé i molt espavilats!

1 comentario:

Unknown dijo...

Mmm... viendo tantas verduritas, entran ganas de comérselas!
Estáis trabajando mucho! Y pronto veremos los resultados, quiero decir, probaremos los resultados, jejeje.
Un besito,
tata.